Tökéletes üdülés Pag szigeten – Matej apartmanok

Az objektumaink Pag városban, Pag szigeten találhatók. A szigetet az Adria egyik legérdekesebb szigeteként tartják számon. Az apartmanjaink újak és korszerűen felszereltek, és többségük még csak idén került bérbeadásra.

Pag sziget előnye az, hogy a Pagi híd (Paški most) köti össze a szárazfölddel, de a főútvonalon keresztül el lehet jutni a Prizna kompkikötőig, ahol pedig a Prizna – Žiljen komp közlekedik.

Pag város a 15. századi, Dalmatinac Juraj szobrász által épített kulturális központ.

Mindenekelőtt kulturális és történelmi építmények emelkednek ki, úgymint Stolna crkva (Székesegyházi templom), crkva sv. Margarite (szent Margit temploma), a régi bástya, Kneževa palača (a Nagyherceg palotája), a pagi csipke és az igen jól ismert pagi sajt. Pag város 20 kilóméteres öbölben fekszik, így nemcsak a nagy városi strand veszi körül, hanem sok kisebb strand is (homokos, köves), melynek többsége autóval érhető el.

Üdvözöljük.

Višnja Tunjić

Apartmanok Matej APARTMANOK

Pag sziget

Pag egy olyan város, mely az időtől megkímélt kulturális műemlékelet, gasztonómiai speciálitásokat és egy igen különleges, köves varázslatok ékesítette természetet nyújt. Első benyomásra Pag köves, száraz, égi kék színnel szegélyezett, Velebit hegység szárnya alatt fekvő város. Nemritkán a „kövek szigetének” vagy „Hold szigetének” is nevezik, legfőképp azért, mert a felszíne némileg különös, különböző kőalakokból álló pejszázsra emlékeztet, ami arra enged következtetni, hogy csakis a természet képes ilyen csodákat teremteni, valamint elfoglalni a sziget ekkora térségét.

Pag sziget az Adria egyik legnaposabb szigete, mindössze 2500 napos órával évente. Több mint 1000 adriai szigethez képest Pag igencsak különleges; köves felszíne alatt a szorgalmas szigeti lakosok több századon át teremtett gazdagsága, munkássága rejlik; a sziget lakosainak mindig iparkodniuk kellett azon, hogy valamit elérhessenek. Tehát, érdemes meglátogatni, számos arcát felderíteni, és azokat kiélvezni.

Több információ Pagról

APARTMANOK MATEJHasznos információk

Apartmanok Matej Helyszín