Za savršen odmor na Otoku Pagu - Apartmani Matej

Naša kuća je smještena u gradu Pagu na otoku Pagu. Kuća ja nova i moderno opremljena prvi puta u najmu.

Prednost otoka Paga je što je Paškim mostom povezan s kopnom, dok se može doći i magistralom do trajektne luke Prizna, gdje vozi trajekt Prizna –Žigljen.

Grad Pag je kulturni centar koji je sagradio kipar Juraj Dalmatinac u 15.st.

Ističu se kulturno povijesne građevine kao Stolna crkva, crkva sv. Margarite, stara kula, Kneževa palača, paška čipka i poznati paški sir. Grad Pag je smješten u zaljevu dugom 20 km, okružen s mnogo različitih malih plaža (pješčanih,kamenih).

Višnja Tunjić

Apartmani Matej Naši Apartmani

Otok Pag

Pag je grad koji nudi sačuvane spomenike kulture, gastronomske specijalitete i posve drugačiju prirodu s kamenim čarolijama. Na prvi pogled otok Pag je kamenit, surov, obrubljen nebesko plavim morem, smješten pod krilom Velebita. Često ga se naziva „otokom kamena" ili „Mjesečevim otokom" zbog površine koja pruža pomalo nesvakidašnji pejzaž kamena s toliko različitih oblika kakve samo priroda može napraviti i zauzeti toliku otočnu površinu.

Otok Pag je jedan od najsunčanijih otoka na Jadranu s preko 2.500 sunčanih sati godišnje. Između više od tisuću jadranskih otoka, Pag je posve drugačiji od ostalih; ispod kamenog oklopa krije se stoljećima stvarano bogatstvo ruku vrijednih otočana koji su se uvijek morali truditi da bi nešto stvorili. Zato ga vrijedi posjetiti, otkriti njegova toliko različita lica i uživati u njima.

VIŠE O OTOKU PAGU

APARTMANI MATEJKORISNE INFORMACIJE

Apartmani Matej Lokacija